A tökéletes, kívül szilárd, belül folyékony csokiszuflé receptje: alig van vele munka
Ha van hozzá otthon megfelelő formád, fantasztikus csokiszuflét állíthatsz össze.

csokiszufle
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokiszuflé hamar elkészül, és lehetetlen abbahagyni. Érdemes hozzá szufléformákat beszerezni, de ha nincs otthon, és gyorsan ennél valami finomságot, muffinsütőben is elkészítheted.

Csokiszuflé

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 18 dkg étcsoki (2 tábla)
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj + kevés a formák kikenéséhez
  • 5 tojás
  • 1 csipet
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd darabokra, add hozzá a vajat, és vízgőz fölött olvaszd össze. Közben a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Amikor a vaj és a csoki elolvadt, vedd le az edényt a gőzről, keverd hozzá a tojássárgákat, majd az egészet forgasd a felvert habba. Add hozzá a lisztet is, és keverd fakanállal össze. A szufléformákat kend ki vajjal, oszd el bennük a masszát, és told őket 240 fokos sütőbe öt percre. Ennyi elég, hogy az adagok teteje megszilárduljon, de belül folyékonyak maradjanak. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejüket.

Hasonló édességet savanykás ízben is készíthetsz: a citromos szuflé légiesen könnyű.

Ezt is szeretjük