Isteni csokiszalámi aszalt gyümölcsökkel
Mutatós és nagyon finom
A csokiszalámit villámgyorsan összeállíthatod, de hamar el is fog fogyni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy kicsit variálsz a hagyományos kókuszgolyó összetételén és összeállításán, egy tipikusan mediterrán édességet kapsz. A csokiszalámit a portugálok borral, az olaszok rummal vagy amarettóval készítik. Külföldön teljesen úgy csomagolják, mintha egy fehér penésszel bevont szalámi lenne. Tisoczki Aliz receptje az egyik legfinomabb.

Csokiszalámi

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg keksz
  • 25 dkg csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 10 dkg mandula
  • 7 dkg dió
  • 7 dkg pisztácia
  • 0,5 dl rum
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban kis lángon olvaszd össze a vajat, a jó minőségű csokit, és add hozzá a cukrot. Keverd el jó alaposan. Majd szórd bele a magvakat, az aszalt gyümölcsöket, a nagyobb darabokra tört kekszet és a sót. Az alkoholt se felejtsd ki, ha szereted. Dolgozd jól össze.

Halmozd a masszát alufóliára, és készíts hengert belőle. Jól csomagold be, és pihentesd a fagyasztóban pár órát, végül forgasd porcukorba, és csomagold újra alufóliába vagy zsírpapírba. Hetekig eláll a hűtőben, ha villámgyorsan el nem fogy.

Ezt is szeretjük