Egyszerű, duplacsokis rizskoch - Vigyázz, gyorsan el fog fogyni
A csokis rizskoch isteni desszert, de akár remek vacsora is lehet. Pudinggal leöntve még finomabb.
A család apraja-nagyja versenyezni fog, ki tud ebből a csokis rizskochból minél többet enni. Ha mégis marad belőle, másnap is nagyon krémes lesz az állaga.
Csokis rizskoch
Hozzávalók 4 személyre
- 1 li tej
- 15 dkg rizs
- 3 tojásfehérje
- 1 tábla csoki
- 2 evőkanál kakaó
- 5 dkg mazsola
- só
- cukor
Pudinghoz
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tejet forrald fel, sózd, és főzd bele a rizst, majd forrásig kevergesd. Ezután már csak kétszer-háromszor keverd meg. Amikor a rizs félpuha, add hozzá a cukrot és a mazsolát. A kakaóport csak azután keverd bele, hogy levetted a tűzről. Verd keményre a tojások fehérjét, és lassú mozdulatokkal forgasd a masszához, majd szórd rá a darabkákra tört csokit is. Simítsd egy vajjal kikent tepsibe a rizses alapot. Tedd forró sütőbe, és addig süsd, amíg a teteje szépen barnulni nem kezd.
Közben készítsd el a pudingot. Egy lábasban rakj fel 4 deciliter tejet forrni. A maradék 1 deciliter tejben keverd el a pudingport. Add hozzá a cukrot, majd tedd a forrásban lévő tejhez, és folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Végül öntsd a csokis pudingot a még tepsiben lévő rizskochra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció