Extrapuha csokis piskótatekercs
Isteni csokis piskótatekercs, amit nem is olyan nehéz elkészíteni.
Félsz a piskótatekercs készítésétől? Attól tartasz, hogy nem lesz elég finom a tészta, esetleg összetörik? Nem tudod, hogy tekerd fel? Most segítünk!
Csokis piskótatekercs
Hozzávalók 6 személyre
- 20 dkg étcsokoládé
- 14 dkg kristálycukor
- 14 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 db tojás
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- sárgabarackdzsem
Elkészítés:
Olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Válaszd szét a tojásokat. Az egyik edényben verd keményre a fehérjét egy csipet sóval. Akkor megfelelő keménységű a hab, ha felfordítod az edényt, és az nem akar belőle kifolyni. Egy másik tálban a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd öntsd hozzá a vajas csokit. Mehet bele szép lassan az átszitált, sütőporral összekevert liszt is. Ha már homogén a massza, dolgozd bele nagyon óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét.
Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. A piskótát mindig előmelegített sütőbe tedd, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A tésztának puhának kell maradnia a tekeréshez. Még melegen kend meg lekvárral, majd egy vizes konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerd fel. Így kisebb a törés kockázata. Hagyd a konyharuhában, és tedd hűtőbe, hogy megmaradjon a formája.
