Extrapuha csokis piskótatekercs

Így tekerd fel, hogy ne essen szét

Isteni csokis piskótatekercs, amit nem is olyan nehéz elkészíteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Félsz a piskótatekercs készítésétől? Attól tartasz, hogy nem lesz elég finom a tészta, esetleg összetörik? Nem tudod, hogy tekerd fel? Most segítünk!

Csokis piskótatekercs

Hozzávalók 6 személyre

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg kristálycukor
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • sárgabarackdzsem
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Válaszd szét a tojásokat. Az egyik edényben verd keményre a fehérjét egy csipet sóval. Akkor megfelelő keménységű a hab, ha felfordítod az edényt, és az nem akar belőle kifolyni. Egy másik tálban a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd öntsd hozzá a vajas csokit. Mehet bele szép lassan az átszitált, sütőporral összekevert liszt is. Ha már homogén a massza, dolgozd bele nagyon óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. A piskótát mindig előmelegített sütőbe tedd, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A tésztának puhának kell maradnia a tekeréshez. Még melegen kend meg lekvárral, majd egy vizes konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerd fel. Így kisebb a törés kockázata. Hagyd a konyharuhában, és tedd hűtőbe, hogy megmaradjon a formája.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük