Extrapuha csokis piskótatekercs
Így tekerd fel, hogy ne essen szét
Isteni csokis piskótatekercs, amit nem is olyan nehéz elkészíteni.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Félsz a piskótatekercs készítésétől? Attól tartasz, hogy nem lesz elég finom a tészta, esetleg összetörik? Nem tudod, hogy tekerd fel? Most segítünk!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg kristálycukor
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • sárgabarackdzsem
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Válaszd szét a tojásokat. Az egyik edényben verd keményre a fehérjét egy csipet sóval. Akkor megfelelő keménységű a hab, ha felfordítod az edényt, és az nem akar belőle kifolyni. Egy másik tálban a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd öntsd hozzá a vajas csokit. Mehet bele szép lassan az átszitált, sütőporral összekevert liszt is. Ha már homogén a massza, dolgozd bele nagyon óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. A piskótát mindig előmelegített sütőbe tedd, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A tésztának puhának kell maradnia a tekeréshez. Még melegen kend meg lekvárral, majd egy vizes konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerd fel. Így kisebb a törés kockázata. Hagyd a konyharuhában, és tedd hűtőbe, hogy megmaradjon a formája.

Blog.hu ajánló