Egyszerű csokis keksz
Ezzel tényleg nem megy el sok időd
Ha tíz percig sütöd a csokis kekszet, akkor omlós, ha kicsivel tovább, akkor ropogós lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokis kekszet megsütni tényleg gyermekjáték. A még finomabb végeredmény érdekében tehetsz a tésztába 10 deka apróra vágott csokit is. Böszörményi Anett receptjét jól mentsd el!

Csokis keksz

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 18 dkg liszt
  • 16 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral. A lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport fokozatosan dolgozd bele. A masszából formálj kis gombócokat, majd a tenyereddel lapítsd el őket. Ha akarod, a tallérok egy részére szórj kevés müzlit, mogyorót, diót.

Rakd a kekszeket egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül 3 centi távolságra. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon, körülbelül tíz perc alatt süsd meg. Ne süsd túl őket, mert akkor kemények lesznek. Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni.

Ezt is szeretjük