Lisztmentes csokis-banános tekercs
Egy adag nem elég belőle
A csoki-banános tekercset a lágy krém még csábítóbbá teszi. Isteni gluténmentes süti.

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-banános tekercset akkor is készítsd el, ha nem küzdesz lisztérzékenységgel, hiszen nemcsak gusztusos, nagyon finom is. Ebből a diétás sütiből akkor is ehetsz, ha éppen fogyókúrázol.

Csokis-bananos tekercs

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 2 dl rizstej
  • 2 evőkanál rizsdara
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál xilit
  • 2 banán

Mázhoz

  • 1 tábla étcsoki
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből egy csipet sóval verj kemény habot. Add hozzá fokozatosan a xilitet, majd a tojássárgákat, a keményítőt, végül pedig forgasd bele a jó minőségű kakaót. Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és rakd 170 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt süsd meg.

Tíz percig semmiképpen ne nyitogasd a sütőajtót, különben a tészta összeesik. Ha már jónak ítéled, szúrj a közepébe egy kést, és ha üresen húzod ki, akkor tényleg kiveheted a sütit. Rögtön borítsd nedves konyharuhára, a papírt húzd le róla, majd a ruha segítségével tekerd fel, és így hagyd kihűlni.

A krémhez a rizstejet tedd fel főni, rakd bele a darát, és állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd meg. A vajat gépi habverővel dolgozd habosra a cukorral, és keverd össze a kihűlt grízes masszával. A tésztát tekerd le, és kend meg a krémmel. A megpucolt és karikákra vágott banánt tedd a süti szélére, majd az egészet tekerd fel.

A mázhoz a csokit darabold apróra, rakd egy lábasba, és vízgőz felett állandóan kevergetve olvaszd össze a vajjal, majd kend a sütire. Tedd a tekercset legalább négy-öt órára a hűtőbe, csak azután vágd fel. Így az ízek jól összeérnek, és könnyen tudod a tésztát szeletelni.

Ezt is szeretjük