Bögrés, csokis-zabpelyhes muffin: ha gyorsan sütnél valami finomat
Ahogy a legtöbb muffin, ez a csokis-zabpelyhes változat sem igényel nagy tapasztalatot, csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat.

csokis-zabpelyhes-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffinok nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek: gyorsan összedobhatóak, finomak, és elég mindig csak egy kicsit variálni rajtuk. A csokis-zabpelyhes süti is mennyei, csokiimádók nem hagyhatják ki. A rostban gazdag zabpehelytől még izgalmasabb lesz. Könnyen egészségesebbé teheted, cukor helyett használj eritritet, és a zablisztet is bevetheted. 

Csokis-zabpelyhes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 0.75 bögre zabpehely
  • 0.5 bögre cukor
  • 0.5 bögre étcsoki
  • 0.25 bögre olaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a kakaót és a sót. A tojást keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a vaníliát, a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és dolgozd csomómentesre a tésztát. A végén add hozzá a kis darabokra vágott étcsokit. 

 

Adagold a tésztát kapszlikkal bélelt formába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 20-25 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűre nem ragad massza, biztosan elkészült. Vedd ki a sütőből, és pihentesd a formában legalább öt percig, utána szedd csak ki.  
A zabpelyhes-mazsolás keksz is remek nass. Az íze csodás, és csak 20 perc kell hozzá.

Ezt is szeretjük