Kényeztető csokis, vaníliás zsemlefelfújt: olcsó, egyszerű, mégis isteni desszert
A zsemlefelfújt a nagyi kihagyhatatlan sütije volt, baracklekvárral, csokival tényleg ellenállhatatlan.
A zsemelfelfújt az egyik legjobb módja annak, hogy újrahasznosítsd a száraz péksütiket. Rengeteg variációban elkészítheted, lehet túrós, gyümölcsös, lekváros, csokis, vagy több nagyszerű ízt is ötvözhetsz. Az elkészítése még a kezdőknek sem okozhat gondot. Számolhatsz vele desszertként, de főzelékek, laktató levesek után is kínálhatod.
Csokis, vaníliás zsemlefelfújt
Hozzávalók
- 6 db zsemle
- 10 dkg tej
- 8 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg csoki
- lekvár
Elkészítés:
Ha nem elég szikkadtak a zsemlék, rakd a mikróba vagy a sütőbe rövid időre, és vágd fel a péksütiket kis kockákra. A tojásokat keverd habosra a cukorral, az olvasztott vajjal, a fahéjjal és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet. Áztasd meg benne a péksütiket, csak arra vigyázz, hogy ne essenek szét.
Rakd a zsemléket vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba. Az első réteg péksütit kend meg lekvárral, és szórd meg csokival. Erre jön a másik sor, amit ugyancsak ízesíts lekvárral és csokival. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
Ha szereted a régi, házias ízeket, a fahéjas bundás almát is el kell készítened.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció