Vaníliás, csokis palacsintamuffin: így még puhább lesz a nagy kedvenc
A palacsintát vagy a muffint szereted jobban? Nem kell választanod, ha vaníliával és csokival bolondított palacsintamuffint készítesz.

palacsintamuffin
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azért szeretjük a palacsintamuffint, mert ötvözi a két nagy kedvenc legelőnyösebb tulajdonságait: az összeállítása olyan egyszerű, mint a palacsintáé, és ízesíteni is ugyanolyan változatosan lehet. Mivel a sütőben sül, nem kell folyamatosan mellette állni, ráadásul a lakás sem úszik utána az olajszagban. Egy kis vaníliaaroma és néhány kanál csoki különösen izgalmassá teszi ezt a puha édességet. A csokichipset kis darabokra vágott csokival is helyettesíteheted. 

Vaníliás, csokis palacsintamuffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg csokichips
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt kapcsold be 180 fokra. A muffinforma mélyedéseit béleld ki papírral. A lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban vegyítsd el a tojásokat a cukorral, a tejjel és a vaníliaaromával. A cukros tojást keverd a liszthez, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, végül forgasd bele a csokoládét is.

A masszát kanalazd a kibélelt muffinsütőbe. Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből akkor is, ha a tészta még kicsit ragadós. Ahogy hűl, meg fog szilárdulni, de nem szárad ki.
Különleges, gluténmenets muffint is készíthetsz kukoricalisztből és jalapeno paprikából.

Ezt is szeretjük