Vaníliás, csokis palacsintamuffin: így még puhább lesz a nagy kedvenc
A palacsintát vagy a muffint szereted jobban? Nem kell választanod, ha vaníliával és csokival bolondított palacsintamuffint készítesz.


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Azért szeretjük a palacsintamuffint, mert ötvözi a két nagy kedvenc legelőnyösebb tulajdonságait: az összeállítása olyan egyszerű, mint a palacsintáé, és ízesíteni is ugyanolyan változatosan lehet. Mivel a sütőben sül, nem kell folyamatosan mellette állni, ráadásul a lakás sem úszik utána az olajszagban. Egy kis vaníliaaroma és néhány kanál csoki különösen izgalmassá teszi ezt a puha édességet. A csokichipset kis darabokra vágott csokival is helyettesíteheted.
Vaníliás, csokis palacsintamuffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg csokichips
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2.5 dl tej
- 2 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sütőt kapcsold be 180 fokra. A muffinforma mélyedéseit béleld ki papírral. A lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban vegyítsd el a tojásokat a cukorral, a tejjel és a vaníliaaromával. A cukros tojást keverd a liszthez, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, végül forgasd bele a csokoládét is.
A masszát kanalazd a kibélelt muffinsütőbe. Süsd 15 percig, majd vedd ki a sütőből akkor is, ha a tészta még kicsit ragadós. Ahogy hűl, meg fog szilárdulni, de nem szárad ki.
Különleges, gluténmenets muffint is készíthetsz kukoricalisztből és jalapeno paprikából.
Még több recept