Csokis-vaníliás keksz krémesen, töltve: ellenállhatatlan aprósütemény
A kekszből soha nem elég! A vaníliás tésztájú, csokis krémmel töltött változatban nem fogsz csalódni.
A házi aprósüti mindig jobb, mint a bolti, ráadásul a legtöbbet egyszerű elkészíteni. Ha sok vaj kerül a tésztába, biztos, hogy omlós lesz. A krémbe ét- vagy tejcsokit is rakhatsz. Dobozban sokáig eláll, remek választás ünnepekre, hétköznapokra, csomagolhatsz belőle iskolába, munkába. Legyen mindig kéznél, ha rád tör az édesség utáni vágy.
Csokis-vaníliás keksz
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
A krémhez
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra a porcukorral, majd add hozzá a tojást. Vegyítsd a lisztet, a sót és a sütőport, majd részletekben forgasd a nedves masszához. Alaposan keverd össze, rakd lisztezett deszkára, és nyújtsd öt-hat milliméter vastagra. Szúrj ki belőle kisebb köröket. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.
A krémhez a csokit darabold fel, és tedd egy lábosba. Add hozzá a vajat, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, és kevergetve főzd össze. Akkor jó, ha a massza homogén és sűrű. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl. Kend meg a kekszeket a krémmel, és ragaszd össze. Tálalás előtt még megszórhatod porcukorral.
Ezt a csokis brownie-kekszet minden édesszájúnak ki kell próbálnia. Olyan finom, amilyen egyszerű!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció