Csokis poharas desszert házi főzött krémmel, nagy adag tejszínnel: sokkal jobb, mint a bolti puding

A réteges pohárkrém isteni, mutatós édesség, ami jól jön akkor is, ha nincs kedved sütni. A csokis-tejszínes desszert ráadásul nem bolti pudingporból készül.

Csokis-tejszínes poharas desszert
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb pohárkrém alapja valamilyen selymes puding, ami még a kezdőknek is általában tökéletesre sikerül. A bolti, porból készülő változat helyett főzd meg saját magad a krémet, méghozzá jó minőségű étcsokiból. Könnyen variálható, hisz bármilyen keksz jól megy hozzá, és gyümölcsökkel még teljesebbé teheted az élvezetet. Akkor lesz igazán kemény a tejszínhab, ha felhasználás előtt jól behűtöd. 

Csokis-tejszínes poharas desszert

Hozzávalók

  • 15 dkg kakaós keksz
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejszínhab
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A kakaós kekszet tedd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát. A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral, majd dolgozd csomómentesre a keményítővel, a kakaóval és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd csorgasd hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, vízfürdő felett, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Óvatosan dolgozz, hogy a tojás ne ugorjon össze. Rakd bele a kis darabokra vágott csokit, és keverd addig, amíg el nem olvad. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral.
 

Egy mutatós tálka vagy pohár aljába kanalazz egy réteg pudingot, arra mehet kekszmorzsa, majd egy adag tejszín következik. Folytasd tovább a rétegezést, amíg minden el nem fogy. A tetejére szórj csokireszeléket, és tedd a hűtőbe legalább két órára.
Az almás-fahéjas pohárdesszertet is feltétlenül kóstold meg! A selymes krémet dobd fel granolával vagy keksszel!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük