Csokis poharas desszert házi főzött krémmel, nagy adag tejszínnel: sokkal jobb, mint a bolti puding
A réteges pohárkrém isteni, mutatós édesség, ami jól jön akkor is, ha nincs kedved sütni. A csokis-tejszínes desszert ráadásul nem bolti pudingporból készül.
A legtöbb pohárkrém alapja valamilyen selymes puding, ami még a kezdőknek is általában tökéletesre sikerül. A bolti, porból készülő változat helyett főzd meg saját magad a krémet, méghozzá jó minőségű étcsokiból. Könnyen variálható, hisz bármilyen keksz jól megy hozzá, és gyümölcsökkel még teljesebbé teheted az élvezetet. Akkor lesz igazán kemény a tejszínhab, ha felhasználás előtt jól behűtöd.
Csokis-tejszínes poharas desszert
Hozzávalók
- 15 dkg kakaós keksz
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg cukor
- 4 dl tej
- 3 dl tejszínhab
- 2 dkg étkezési keményítő
- 2 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- csokireszelék
Elkészítés:
A kakaós kekszet tedd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát. A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral, majd dolgozd csomómentesre a keményítővel, a kakaóval és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd csorgasd hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, vízfürdő felett, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Óvatosan dolgozz, hogy a tojás ne ugorjon össze. Rakd bele a kis darabokra vágott csokit, és keverd addig, amíg el nem olvad. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral.
Egy mutatós tálka vagy pohár aljába kanalazz egy réteg pudingot, arra mehet kekszmorzsa, majd egy adag tejszín következik. Folytasd tovább a rétegezést, amíg minden el nem fogy. A tetejére szórj csokireszeléket, és tedd a hűtőbe legalább két órára.
Az almás-fahéjas pohárdesszertet is feltétlenül kóstold meg! A selymes krémet dobd fel granolával vagy keksszel!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció