Álompuha csokis, sós karamellás brownie: így még finomabb
A brownie-nak önmagában sem lehet ellenállni, hát még akkor, ha sós karamellel turbózod.
Minden édességfüggő igényét kielégíti a pihe-puha, álomfinom brownie. Ha sós karamellt is készítesz a tetejére, még nagyobb élvezetet nyújt. A tésztát ne süsd túl, már akkor kiveheted a sütőből, ha éppen szilárd. A karamell elkészítése sem ördöngösség, és akár előző nap is összedobhatod! Bár a süti tömény, képtelenség betelni vele.
Csokis, sós karamellás brownie
Hozzávalók
A karamellhez
- 20 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál víz
- 1 dl habtejszín
- 1 csipet só
A tésztához
- 25 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
Először a karamellt készítsd el. Tedd a kristálycukrot és a vizet egy lábosba, majd olvaszd össze. Közben ne kevergesd, inkább csak rázogasd az edényt. Ügyelj arra, nehogy megégjen! Ha a cukor megolvad, szép aranybarna, keverd hozzá a vajat. Amikor az elolvad, húzd le a tűzről, add hozzá a sót, és öntsd hozzá a tejszínt. Forrald össze, majd várd meg, míg kihűl.
A brownie-hoz a darabokra tördelt étcsokit olvaszd össze gőz felett a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, majd húzd le a tűzről, és amikor kihűl, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül forgasd hozzá a kakaót, a lisztet, és keverd a tésztát csomómentesre. Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe, a tetejére kanalazd a karamellt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor a tészta belseje éppen szilárd, kiveheted a sütőből.
A brownie fehér csokival is fantasztikus, ezt a sütit a vanília teszi teljessé.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept