Álompuha csokis, sós karamellás brownie: így még finomabb
A brownie-nak önmagában sem lehet ellenállni, hát még akkor, ha sós karamellel turbózod.

sos-karamelles-brownie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden édességfüggő igényét kielégíti a pihe-puha, álomfinom brownie. Ha sós karamellt is készítesz a tetejére, még nagyobb élvezetet nyújt. A tésztát ne süsd túl, már akkor kiveheted a sütőből, ha éppen szilárd. A karamell elkészítése sem ördöngösség, és akár előző nap is összedobhatod! Bár a süti tömény, képtelenség betelni vele. 

Csokis, sós karamellás brownie

Hozzávalók:

A karamellhez

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csipet

A tésztához

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
Recept idők

Elkészítés:

Először a karamellt készítsd el. Tedd a kristálycukrot és a vizet egy lábosba, majd olvaszd össze. Közben ne kevergesd, inkább csak rázogasd az edényt. Ügyelj arra, nehogy megégjen! Ha a cukor megolvad, szép aranybarna, keverd hozzá a vajat. Amikor az elolvad, húzd le a tűzről, add hozzá a sót, és öntsd hozzá a tejszínt. Forrald össze, majd várd meg, míg kihűl. 
 

A brownie-hoz a darabokra tördelt étcsokit olvaszd össze gőz felett a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, majd húzd le a tűzről, és amikor kihűl, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül forgasd hozzá a kakaót, a lisztet, és keverd a tésztát csomómentesre. Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe, a tetejére kanalazd a karamellt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor a tészta belseje éppen szilárd, kiveheted a sütőből. 
A brownie fehér csokival is fantasztikus, ezt a sütit a vanília teszi teljessé. 

Ezt is szeretjük