Pihe-puha bögrés csokis-ribizlis muffin: egyszerre édes és savanykás
A savanykás ribizli ebben a muffinban is remekül harmonizál a csokival. A bögrés változat elkészítéséhez még a mérleget sem kell elővenned.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Itt a nyár, és vele a finomabbnál finomabb gyümölcsök, most már érik ribizli is. Bár mélyhűtött formában egész évben kapható, az igazi zamatát frissen adja ki, ezért érdemes most változatos módon elkészítened. A muffin pillanatok alatt összeállítható édesség, amelyben remekül harmonizál egymással a savanykás gyümölcs és a csoki. Kapj le a polcról egy 2,5 decis bögrét, így mérlegre sem lesz szükséged.
Csokis-ribizlis bögrés muffin receptje
Hozzávalók
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre leszemezett ribizli
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre vaj
- 0.5 bögre tej
- 0.5 bögre aprított étcsoki
- 3 db tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. A vajat vastag aljú lábosban olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, és csorgasd hozzá az olvasztott vajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a csokidarabokkal, majd a tejjel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Keverd csomómentesre, majd pottyantsd bele a megmosott ribizliszemeket.
A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és töltsd meg őket háromnegyedig tésztával. Vigyázz, mert a sütik még nőni fognak! Told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Egy igazi nyári sajttortát is feldobhat a ribizli.
Még több recept