Pihe-puha bögrés csokis-ribizlis muffin: egyszerre édes és savanykás
A savanykás ribizli ebben a muffinban is remekül harmonizál a csokival. A bögrés változat elkészítéséhez még a mérleget sem kell elővenned.

ribizlis muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a nyár, és vele a finomabbnál finomabb gyümölcsök, most már érik ribizli is. Bár mélyhűtött formában egész évben kapható, az igazi zamatát frissen adja ki, ezért érdemes most változatos módon elkészítened. A muffin pillanatok alatt összeállítható édesség, amelyben remekül harmonizál egymással a savanykás gyümölcs és a csoki. Kapj le a polcról egy 2,5 decis bögrét, így mérlegre sem lesz szükséged.

Csokis-ribizlis bögrés muffin receptje

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre leszemezett ribizli
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre vaj
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre aprított étcsoki
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. A vajat vastag aljú lábosban olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, és csorgasd hozzá az olvasztott vajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a csokidarabokkal, majd a tejjel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Keverd csomómentesre, majd pottyantsd bele a megmosott ribizliszemeket.

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és töltsd meg őket háromnegyedig tésztával. Vigyázz, mert a sütik még nőni fognak! Told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Egy igazi nyári sajttortát is feldobhat a ribizli.

Ezt is szeretjük