Egyszerű, csokis pohárkrém - Finomabb és selymesebb, mint a puding
Ha nincs kedved vagy időd sütni, a nagyon csokis pohárkrém remek megoldás.
A házi csokis pohárkrém majdnem olyan gyorsan elkészül, mint a bolti puding, ám sokkal, de sokkal finomabb. Minél jobb minőségű csokit teszel hozzá, annál csodásabb lesz. A krém nagyon sokoldalúan felhasználható, megtöltheted, vagy bevonhatod vele a tortákat is.

Csokis pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 12 dkg étcsoki
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 3 db tojássárga
- 2 dkg kakaópor
- 2 dkg étkezési keményítő
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, majd rakd hozzá a keményítőt és a kakaóport. Öntsd hozzá több részletben a tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Kezdd kis lángon főzni, közben folyamatosan kevergesd. Arra ügyelj, nehogy kicsapódjon a tojás.
Tedd bele az apróra vágott étcsokit. Ha az elolvad, és a krém is elég sűrű, húzd le a tűzről, de kevergesd még legalább három-négy percig. Így biztosan nem lesz csomós. Töltsd tálkákba, majd várd meg, míg kihűl. Tálalásig tartsd a hűtőben. Díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csoki- vagy cukordarabokkal.
