Ropogós kekszek csokidarabokkal és narancshéjjal: akkor jó, ha ragacsos marad a belseje
A csoki és a reszelt narancshéj ezekben az egyszerre ropogós és ragacsos kekszekben is nagyon jól harmonizál együtt.
A kekszek zseniális édességek, ugyanis viszonylag kevés munkával, hamar készen vannak, utána pedig dobozba téve sokáig elállnak. Próbáld ki ezt az illatos narancsos-csokis változatot is.
Csokis-narancsos kekszek
Hozzávalók 15 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg étcsoki
- 1 tojás
- 1 evőkanál narancshéj
- 1 dl narancslé
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál sütőpor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd öntsd hozzá a narancslevet és az olajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, add a tojásos masszához, és keverj belőle sűrű, ragacsos tésztát. Az étcsokit vágd apró darabokra, és keverd a tésztához. A masszából evőkanállal halmozz adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy a kekszeknek sütés közben még legyen terük nőni. Told 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg szép színt kapnak. Ha már kéreg pirult rájuk, vedd ki őket a sütőből, és várd meg, amíg hűlés közben a belsejük ragacsos állagúra szilárdul.
Komolyabb péksütit is készíthetsz narancsból: ezek a foszlós narancsos csigák garantált sikert aratnak majd.
- sütemény
- keksz
- narancslé
- narancs
- étcsokoládé
- csokis keksz
- reszelt narancshéj
- csokis-narancsos keksz
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció