Ropogós kekszek csokidarabokkal és narancshéjjal: akkor jó, ha ragacsos marad a belseje

A csoki és a reszelt narancshéj ezekben az egyszerre ropogós és ragacsos kekszekben is nagyon jól harmonizál együtt.

Csokis-narancsos kekszek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kekszek zseniális édességek, ugyanis viszonylag kevés munkával, hamar készen vannak, utána pedig dobozba téve sokáig elállnak. Próbáld ki ezt az illatos narancsos-csokis változatot is.

Csokis-narancsos kekszek

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg étcsoki
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál narancshéj
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd habosra a cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd öntsd hozzá a narancslevet és az olajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, add a tojásos masszához, és keverj belőle sűrű, ragacsos tésztát. Az étcsokit vágd apró darabokra, és keverd a tésztához. A masszából evőkanállal halmozz adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy a kekszeknek sütés közben még legyen terük nőni. Told 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg szép színt kapnak. Ha már kéreg pirult rájuk, vedd ki őket a sütőből, és várd meg, amíg hűlés közben a belsejük ragacsos állagúra szilárdul.
 

Komolyabb péksütit is készíthetsz narancsból: ezek a foszlós narancsos csigák garantált sikert aratnak majd.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük