Ropogós kekszek csokidarabokkal és narancshéjjal: akkor jó, ha ragacsos marad a belseje
A csoki és a reszelt narancshéj ezekben az egyszerre ropogós és ragacsos kekszekben is nagyon jól harmonizál együtt.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A kekszek zseniális édességek, ugyanis viszonylag kevés munkával, hamar készen vannak, utána pedig dobozba téve sokáig elállnak. Próbáld ki ezt az illatos narancsos-csokis változatot is.
Csokis-narancsos kekszek
Hozzávalók 15 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg étcsoki
- 1 tojás
- 1 evőkanál narancshéj
- 1 dl narancslé
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál sütőpor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd öntsd hozzá a narancslevet és az olajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, add a tojásos masszához, és keverj belőle sűrű, ragacsos tésztát. Az étcsokit vágd apró darabokra, és keverd a tésztához. A masszából evőkanállal halmozz adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy a kekszeknek sütés közben még legyen terük nőni. Told 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg szép színt kapnak. Ha már kéreg pirult rájuk, vedd ki őket a sütőből, és várd meg, amíg hűlés közben a belsejük ragacsos állagúra szilárdul.
Komolyabb péksütit is készíthetsz narancsból: ezek a foszlós narancsos csigák garantált sikert aratnak majd.
Még több recept