Puha, magas csokis-meggyes süti - Már a dédi is pont így készítette
A csokis-meggyes süti igazi békebeli desszert, amely soha nem megy ki a divatból.
Ha eddig nem szerepelt a csokis-meggyes süti a kedvenceid között, mostantól ott lesz a helye. A tésztája könnyű, és a lédús meggy miatt sem olyan száraz, mint a piskóta.
Bátran elkészítheted befőttből vagy mirelit meggyből is. A tetejére szitálhatsz porcukrot, vagy feldobhatod csokimázzal, tejszínhabbal, esetleg fagyit is kínálhatsz hozzá.
Csokis-meggyes süti
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg magozott meggy
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés ideje: 40 perc
A vajat keverd habosra a cukorral, a tojásokkal, a tejjel és a citromhéjjal. Forgasd bele a sütőporral, a kakaóval, és apróra vágott csokival vegyített lisztet. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és rakd rá a meggyet. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Szúrj a tésztába egy hústűt, és ha nem tapad hozzá massza, elkészült. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.