Csokis-meggyes süti, ami még a piskótánál is puhább és magasabb
A csokis-meggyes süti igazi régi kedvenc, amit a család minden tagja imád.
A lédús meggy és a csoki remek párosát ebben az egyszerű kevert sütiben is élvezheted. Tortaformában sütve elegáns desszertet kaphatsz, de akár őzgerincben vagy muffinsütőben is készítheted. Az édesség nagy előnye, hogy másnapra sem szárad ki. A meggyszezon után bátran használj hozzá befőttet.
Csokis-meggyes süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 40 dkg meggy
- 30 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 6 dkg kakaópor
- 3 db tojás
- 2.5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, majd a cukorral, a vaníliával és az olajjal keverd jó habosra. Egy másik edényben vegyítsd az átszitált lisztet, a sütőport, a kakaót és a kis darabokra tördelt csokit, majd a tejjel felváltva forgasd a tojásos elegyhez. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát, majd kicsit egyengesd el.
A meggyet mosd meg, magozd ki, csepegtesd le, és szórd a tészta tetejére. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a süti aljába, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, biztosan átsült. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció