Krémes csokis-meggyes desszert

Ez még a pudingot is túlszárnyalja

A pohárkrémek a reneszánszukat élik. A legtöbben éppen a csokis-meggyes desszertért rajonganak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Világszerte hódít a britek alkohollal leöntött, krémmel, gyümölccsel rétegzett édessége, a trifle. Érdemes tőlük ellesni néhány izgalmas receptet. Az ütős csokis-meggyes desszert még ellenállhatatlanabb, ha keksz helyett csokis muffin vagy kakaós piskóta az édesség alapja. 

Csokis-meggyes desszert

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg meggy
  • 35 dkg csokis édeskeksz
  • 4 evőkanál konyak
  • 2 és 1/2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárga
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Tördeld össze a jó minőségű csokis kekszet, és rendezd poharak vagy kis üvegtálak aljába. Locsold meg konyakkal, majd rakd rá a meggy több mint felét. A krémhez a tojássárgákat keverd simára a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet kezdd melegíteni, ha felforr, húzd le a tűzről, és add hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, állandóan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik, majd hűtsd ki.

A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és forgasd a krémhez. Öntsd le vele a meggyet, és rakd a tetejére a megmaradt gyümölcsöt. Ezt a réteget is locsold meg konyakkal. Legalább két-három órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt reszelhetsz rá csokit, nyomhatsz rá tejszínt.

15866261 cb608522337f18a27cb110041636c368 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük