Krémes csokis-meggyes desszert
A pohárkrémek a reneszánszukat élik. A legtöbben éppen a csokis-meggyes desszertért rajonganak.
Világszerte hódít a britek alkohollal leöntött, krémmel, gyümölccsel rétegzett édessége, a trifle. Érdemes tőlük ellesni néhány izgalmas receptet. Az ütős csokis-meggyes desszert még ellenállhatatlanabb, ha keksz helyett csokis muffin vagy kakaós piskóta az édesség alapja.
Csokis-meggyes desszert
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg meggy
- 35 dkg csokis édeskeksz
- 4 evőkanál konyak
- 2 és 1/2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 tojássárga
- 1 vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Tördeld össze a jó minőségű csokis kekszet, és rendezd poharak vagy kis üvegtálak aljába. Locsold meg konyakkal, majd rakd rá a meggy több mint felét. A krémhez a tojássárgákat keverd simára a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet kezdd melegíteni, ha felforr, húzd le a tűzről, és add hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, állandóan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik, majd hűtsd ki.
A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és forgasd a krémhez. Öntsd le vele a meggyet, és rakd a tetejére a megmaradt gyümölcsöt. Ezt a réteget is locsold meg konyakkal. Legalább két-három órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt reszelhetsz rá csokit, nyomhatsz rá tejszínt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció