Krémes csokis-meggyes desszert
Ez még a pudingot is túlszárnyalja
A pohárkrémek a reneszánszukat élik. A legtöbben éppen a csokis-meggyes desszertért rajonganak.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Világszerte hódít a britek alkohollal leöntött, krémmel, gyümölccsel rétegzett édessége, a trifle. Érdemes tőlük ellesni néhány izgalmas receptet. Az ütős csokis-meggyes desszert még ellenállhatatlanabb, ha keksz helyett csokis muffin vagy kakaós piskóta az édesség alapja. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg meggy
  • 35 dkg csokis édeskeksz
  • 4 evőkanál konyak
  • 2 és 1/2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárga
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Tördeld össze a jó minőségű csokis kekszet, és rendezd poharak vagy kis üvegtálak aljába. Locsold meg konyakkal, majd rakd rá a meggy több mint felét. A krémhez a tojássárgákat keverd simára a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet kezdd melegíteni, ha felforr, húzd le a tűzről, és add hozzá a tojássárgás masszát. Kis lángon, állandóan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik, majd hűtsd ki.

A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és forgasd a krémhez. Öntsd le vele a meggyet, és rakd a tetejére a megmaradt gyümölcsöt. Ezt a réteget is locsold meg konyakkal. Legalább két-három órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt reszelhetsz rá csokit, nyomhatsz rá tejszínt.

Blog.hu ajánló