Villámgyors csokis-mazsolás muffin
Ez meghozza a szerencsédet 2017-re
Ha babonás vagy, újévkor feltétlenül egyél csokis-mazsolás muffint!


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Alapozd meg a szerencsédet csokis-mazsolás muffinnal! Ezt a sütit akkor is lesz erőd összeállítani, ha túl hosszúra nyúlt az éjszaka. A tésztája több napig puha marad. Ha lesz még energiád, díszítsd a sütit csokimázzal!
Csokis-mazsolás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg sütőporos liszt
- 22 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 18 dkg étcsoki
- 10 dkg mazsola
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- rum
Elkészítés:
A mazsolát mosd meg, és áztasd rumba. A csokit darabold fel, és vízgőz felett olvaszd meg. A vajat keverd krémesre a cukorral, és egyesével add hozzá a tojásokat. Öntsd hozzá a csokit, utána a lisztet és a tejet, majd forgasd hozzá a mazsolát. Addig keverd, amíg a tészta homogén nem lesz.
A muffinformákat béleld ki sütőpapírral, kanalazd bele a masszát. Ne töltsd meg túlságosan, mert a tészta sütés közben emelkedni fog. Rakd a sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, tehát szúrj egy hústűt vagy fogvájót az egyik muffinba. Ha nem tapad hozzá massza, vedd ki a sütőből, majd szedd ki a formákból, és hagyd kihűlni.

Még több recept