Csupa csokis torta őzgerincformában sütve: darált mandula kerül a tésztájába

Az őzgerincformában készített csokis süti tésztájába darált mandula kerül, és reszelt narancshéj is feldobja.

Csokis-mandulás süti őzgerincformában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a csupa csokis süti őzgerincformában sül, és darált mandula adja meg a karakterét. Nagyon egyszerűen elkészíthető, mutatós süti, gyors hétköznap esti édességként és ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét.

Csokis-mandulás süti őzgerincformában

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához

  • 12.5 dkg darált mandula
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet

A mázhoz

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál vaj
  • porcukor és reszelt narancshéj a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd reszeld hozzá a narancshéjat. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd forgasd bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. A tojássárgákat egyenként adagold a cukros vajhoz. Az étcsokit olvaszd fel, add a cukros keverékhez, végül óvatosan forgasd össze a tojáshabbal. Egy őzgerincformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. A mázhoz való csokit olvaszd össze egy kevés vajjal, és ezzel kend le egyenletesen a kihűlt sütit. Tedd hideg helyre, hogy megdermedjen rajta a bevonat. Tálaláskor ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral, vagy reszelj rá narancshéjat.

Őzgerincformában nem csak édességet készíthetsz: látványos és nagyon finom lesz benne a húsmentes csicserifasírt is.

Fehérjedús, egyben sült csicserifasírt: paradicsomos máz tartja szaftosan

Egészen különleges csicseriborsó-fasírtot készíthetsz a sütőben, amely garantáltan elkényezteti az ízlelőbimbóidat.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük