Csupa csokis torta őzgerincformában sütve: darált mandula kerül a tésztájába
Az őzgerincformában készített csokis süti tésztájába darált mandula kerül, és reszelt narancshéj is feldobja.
Ez a csupa csokis süti őzgerincformában sül, és darált mandula adja meg a karakterét. Nagyon egyszerűen elkészíthető, mutatós süti, gyors hétköznap esti édességként és ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét.
Csokis-mandulás süti őzgerincformában
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 12.5 dkg darált mandula
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
- 10 dkg étcsoki
- 4 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
A mázhoz
- 20 dkg étcsoki
- 1 teáskanál vaj
- porcukor és reszelt narancshéj a tetejére
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd reszeld hozzá a narancshéjat. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd forgasd bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. A tojássárgákat egyenként adagold a cukros vajhoz. Az étcsokit olvaszd fel, add a cukros keverékhez, végül óvatosan forgasd össze a tojáshabbal. Egy őzgerincformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. A mázhoz való csokit olvaszd össze egy kevés vajjal, és ezzel kend le egyenletesen a kihűlt sütit. Tedd hideg helyre, hogy megdermedjen rajta a bevonat. Tálaláskor ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral, vagy reszelj rá narancshéjat.
Őzgerincformában nem csak édességet készíthetsz: látványos és nagyon finom lesz benne a húsmentes csicserifasírt is.
Fehérjedús, egyben sült csicserifasírt: paradicsomos máz tartja szaftosan
Egészen különleges csicseriborsó-fasírtot készíthetsz a sütőben, amely garantáltan elkényezteti az ízlelőbimbóidat.
Elolvasom- sütemény
- étcsokoládé
- csokis sütemény
- darált mandula
- őzgerincforma
- csokis süti őzgerincformában
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció