Ellenállhatatlan csokis madártej pillekönnyű habgaluskával
Jól bevált recept
A behűtött csokis madártejnél finomabb hűsítő aligha kell.

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a klasszikus madártejet, ezért a csokis változatért is odaleszel. Minél jobb minőségű csokoládéból készíted, annál finomabb lesz. Mentával még különlegesebbé teheted a kedvelt desszertet. Kard Éva receptjét mielőbb próbáld ki!

Csokis madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg mazsola
  • 7 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál csokoládés pudingpor
  • cukor
  • rum
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts forráspontig nyolc deci tejet egy csomag vaníliás cukorral. A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy kanállal szaggasd a habot a tejbe. A galuskák mindkét oldalát fél-fél percig főzd, majd óvatosan szedd ki őket egy szűrőkanállal, csepegtesd le, és tedd egy tálba.

A mazsolát áztasd a rumba. A tojások sárgáját jól keverd ki a cukorral. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, hűtsd ki, és dolgozd a tojássárgához. Közben önts hozzá kevés tejet. Végül keverd hozzá a pudingport és maradék tejet is. Öntsd bele a rumos mazsolát, és forrald fel. Állandóan kevergetve csorgasd bele a csokis masszát. Néhány percig főzd, majd öntsd a kifőzött hab tetejére.

Ezt is szeretjük