Mennyei madártej tökéletes galuskával, csokival megbolondítva
A csoki és a madártej szuper páros, a selymes, krémes desszertet így még jobban fogod szeretni.

A klasszikus madártej télen-nyáron kiváló desszert. Míg a melegebb napokon gyümölccsel gazdagítva esik jobban, addig ilyenkor csokival megbolondítva. Bár sokan tesznek bele lisztet vagy pudingport, nélkülük is sűrű lesz a mennyei desszert. Magasabb zsírtartalmú tejjel, friss házi tojással még jobb lesz a végeredmény. Ha fél teáskanál citromlevet is raksz a habhoz, még stabilabb lesz.
Csokis madártej
Hozzávalók
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 6 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd nagyon kemény habbá, közben adj hozzá öt deka cukrot. A csokit vízgőz felett olvaszd fel.
A tejet forrald fel, majd egy vizes evőkanál segítségével szaggasd bele a tojásfehérjét. Főzd oldalanként egy-két percig, majd szedd ki a galuskákat, és csepegtesd le.
A sárgákat keverd össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokival, majd öntsd hozzá a már nem forrásban lévő tejhez. Kis lángon, kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, hogy ne forrjon fel újra, mert különben kicsapódik a tojássárgája. Ha kicsit hűl, szedd tálkákba vagy poharakba, és a galuskát tedd a tetejére. Tálaláskor mandulával, csokiforgáccsal is megszórhatod.
A vaníliás krémtúró is nagy kedvenc felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Kóstold meg a házi desszertet is!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció