Ellenállhatatlan csokis madártej pillekönnyű habgaluskával
A behűtött csokis madártejnél finomabb hűsítő aligha kell.
Ha szereted a klasszikus madártejet, ezért a csokis változatért is odaleszel. Minél jobb minőségű csokoládéból készíted, annál finomabb lesz. Mentával még különlegesebbé teheted a kedvelt desszertet. Kard Éva receptjét mielőbb próbáld ki!
Csokis madártej
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l tej
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg mazsola
- 7 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál csokoládés pudingpor
- cukor
- rum
- csipet só
Elkészítés:
Melegíts forráspontig nyolc deci tejet egy csomag vaníliás cukorral. A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy kanállal szaggasd a habot a tejbe. A galuskák mindkét oldalát fél-fél percig főzd, majd óvatosan szedd ki őket egy szűrőkanállal, csepegtesd le, és tedd egy tálba.
A mazsolát áztasd a rumba. A tojások sárgáját jól keverd ki a cukorral. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, hűtsd ki, és dolgozd a tojássárgához. Közben önts hozzá kevés tejet. Végül keverd hozzá a pudingport és maradék tejet is. Öntsd bele a rumos mazsolát, és forrald fel. Állandóan kevergetve csorgasd bele a csokis masszát. Néhány percig főzd, majd öntsd a kifőzött hab tetejére.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció