Ellenállhatatlan csokis madártej pillekönnyű habgaluskával
Jól bevált recept
A behűtött csokis madártejnél finomabb hűsítő aligha kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a klasszikus madártejet, ezért a csokis változatért is odaleszel. Minél jobb minőségű csokoládéból készíted, annál finomabb lesz. Mentával még különlegesebbé teheted a kedvelt desszertet. Kard Éva receptjét mielőbb próbáld ki!

Csokis madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg mazsola
  • 7 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál csokoládés pudingpor
  • cukor
  • rum
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts forráspontig nyolc deci tejet egy csomag vaníliás cukorral. A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy kanállal szaggasd a habot a tejbe. A galuskák mindkét oldalát fél-fél percig főzd, majd óvatosan szedd ki őket egy szűrőkanállal, csepegtesd le, és tedd egy tálba.

A mazsolát áztasd a rumba. A tojások sárgáját jól keverd ki a cukorral. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, hűtsd ki, és dolgozd a tojássárgához. Közben önts hozzá kevés tejet. Végül keverd hozzá a pudingport és maradék tejet is. Öntsd bele a rumos mazsolát, és forrald fel. Állandóan kevergetve csorgasd bele a csokis masszát. Néhány percig főzd, majd öntsd a kifőzött hab tetejére.

Ezt is szeretjük