Duplán csokis keksz lekváros töltelékkel - Sokáig finom omlós marad

A csokis-lekváros keksz tésztája hamar összeáll, és puha lesz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokis-lekváros kekszhez remekül illik a savanykás lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatod. Ha lehet, csak egy-két órával tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta omlós maradjon. Kard Éva receptjét minden csokiimádónak érdemes mielőbb kipróbálni.

Csokis-lekváros keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Tetejére

  • 10 dkg fehér csoki
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Add a porcukorhoz a puha vajat és a vaníliás cukrot, majd keverd jó habosra. Reszeld hozzá a csokit egy nagyobb lyukú reszelőn, rakd hozzá a kakaót, és dolgozd alaposan össze. Tedd hozzá a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd gyúrd össze. Ha ragad a tészta, adj még hozzá kevés lisztet.

A masszából nedves kézzel formázz diónyi golyókat, és helyezd őket  egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távolabb, majd az ujjaddal nyomj mindegyik  közepébe egy nagyobb mélyedést. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20-25 percig.

A sütőből kivéve hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni. Forrón még egyszer megnyomhatod, azaz nagyobbíthatod a mélyedést. Ha kihűlnek a sütik, kanalazz mindegyik közepébe ízlés szerint lekvárt, és csorgasd meg olvasztott fehér csokival.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük