Extrafinom csokis-kókuszos torta
Így jön fel szép nagyra a tészta
Amilyen mutatós a csokis-kókuszos torta, olyan könnyű elkészíteni. A sikerélmény borítékolható.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha fantasztikus ízélményre vágysz, feltétlenül kóstold meg a csokis-kókuszos tortát. Felnőttek és gyermekek körében egyaránt népszerű lesz. Nem kell megvárni a következő jeles alkalmat, bármikor meglepheted vele szeretteidet. A cukormáz helyett csokit is tehetsz a tetejére.

Csokis-kókuszos torta

Hozzávalók 12 szelethez:

Piskóta

  • 3 dl cukor
  • 2 dl liszt
  • 2 dl kókuszreszelék
  • 7 evőkanál étolaj
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krém

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • rumaroma

Máz

  • 1 csésze porcukor
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd fokozatosan adagold hozzá a cukrot. Kanalanként mehet hozzá az olaj, közben folyamatosan keverd a robotgéppel. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, a kakaóval és a kókuszreszelékkel, majd az elegyet részletekben forgasd a kemény masszához. Keveréshez ekkor már csak fakanalat használj, hogy ne törd össze a tésztát.

Ha egynemű, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt középmagas tepsibe. Előmelegített sütőben süsd 170 fokon 20-25 percig. Tíz percig semmiképpen ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. Ha szépen feljön, és elválik a tepsi szélétől, biztos, hogy elkészült. A piskótát hagyd kihűlni, majd vágd két vagy három részre.

A krémhez a tejszínt verd nagyon kemény habbá, fokozatosan adagold hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a habfixálót, a rumaromát és a kókuszreszeléket. Vastagon töltsd meg vele a tortalapokat. A mázhoz keverd össze a porcukrot, a vaníliát és a tejet gépi habverővel. Ha elég sűrű, kend a torta tetejére. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, majd tálalás előtt vágd fel.

Ezt is szeretjük