
Csokis, kókuszos emeletes süti: a tészta puha, a krém lágy
A csokis, kókuszos süti a házi, főzött krémtől lesz igazán ellenállhatatlan.


Álomdesszert kókuszimádóknak: ez a csokis-kókuszos süti egyáltalán nem drága, és az elkészítése sem nagy ügy. Amíg a tészta sül, könnyedén megfőzöd a lágy, búzadarás krémet. A tetejére kerülő vékony, ropogós csokirétegtől még finomabb lesz a sütemény. Kiadós, ennek ellenére gyorsan elfogy.
Csokis-kókuszos süti
Hozzávalók
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 4 evőkanál kakaó
- 2.5 dl tej
- 1 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krémhez
- 15 dkg kókusz
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 4 dkg búzadara
Tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztához a tojást keverd habosra a vajjal, a cukorral, add hozzá a tej felét, és keverd 10 percig. Forgasd hozzá a sütőporral, a sóval és a kakaóval vegyített lisztet, végül hígítsd a maradék tejjel. Egyengesd a masszát sütőpapírral kikent tepsibe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát: ha a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből.
A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd kevergetve kezdd melegíteni. Amikor buborékok jelennek meg a tetején, szórd bele a kókuszreszeléket is, és főzd sűrűre. Közben kavard folyamatosan. A tűzről lehúzva tedd hozzá a vajat, és keverd addig, amíg el nem olvad. Rakd félre, és várd meg, míg kihűl.
A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejére a csokit vízgőz felett olvaszd fel, és gyorsan, egyenletesen kend a tészta tetejére. Még mielőtt megköt, szórd meg kókuszreszelékkel.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció