Csokis, kókuszos emeletes süti: a tészta puha, a krém lágy
A csokis, kókuszos süti a házi, főzött krémtől lesz igazán ellenállhatatlan.

Csokis, kókuszos emeletes süti: a tészta puha, a krém lágy
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Bizarr ékszerdivat tombol idén: már nem a fülbevaló az egyetlen, ami az arcot díszítheti »

A Balenciaga tökélyre vitte az abszurditást: egy ruhareklám, amit politikai plakátok inspiráltak »

Feltölti a bőrt, regenerál és hidratál: urea nélkül elindul a korai bőröregedés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Álomdesszert kókuszimádóknak: ez a csokis-kókuszos süti egyáltalán nem drága, és az elkészítése sem nagy ügy. Amíg a tészta sül, könnyedén megfőzöd a lágy, búzadarás krémet. A tetejére kerülő vékony, ropogós csokirétegtől még finomabb lesz a sütemény. Kiadós, ennek ellenére gyorsan elfogy.

Csokis-kókuszos süti

Hozzávalók:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaó
  • 2.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 15 dkg kókusz
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 dkg búzadara

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást keverd habosra a vajjal, a cukorral, add hozzá a tej felét, és keverd 10 percig. Forgasd hozzá a sütőporral, a sóval és a kakaóval vegyített lisztet, végül hígítsd a maradék tejjel. Egyengesd a masszát sütőpapírral kikent tepsibe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát: ha a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből.
 

A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd kevergetve kezdd melegíteni. Amikor buborékok jelennek meg a tetején, szórd bele a kókuszreszeléket is, és főzd sűrűre. Közben kavard folyamatosan. A tűzről lehúzva tedd hozzá a vajat, és keverd addig, amíg el nem olvad. Rakd félre, és várd meg, míg kihűl.

A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejére a csokit vízgőz felett olvaszd fel, és gyorsan, egyenletesen kend a tészta tetejére. Még mielőtt megköt, szórd meg kókuszreszelékkel.

Ezt is szeretjük