Csokis-karamellás krémes süti

Jól bevált házi recept szerint

A mézes tésztájú csokis-karamellás süti bármilyen alkalomra megállja a helyét, és még kiadós is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokis-karamellás süti bármennyire is ízlik, olyan tömény, hogy egyszerre nem bírsz belőle sokat enni. Fontos, hogy legalább egy napig állnia kell, akkor lesz igazán finom és puha. A tetejére tehetsz maradék krémet, csokit, és díszítheted idénygyümölccsel. Némethné Zsuzsa receptje mindig telitalálat.

Csokis-karamellás süti

Hozzávalók 30 szelethez

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt kardamommag
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet só

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 8 dl tej
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Gőz felett olvaszd össze a vajat a mézzel, és hagyd kicsit hűlni. Öntsd egy tálba  a lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót, a cukrot, a tojást, a fűszereket, az átszitált kakaóport és az olvasztott vajas mézet. Gyúrd össze a tésztát. Ha túl kemény, adj hozzá kevés tejet. Amikor elválik a massza az edény falától, és a kezedről is lejön, tedd egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően oszd a tésztát négy-hat részre attól függően, hogy hány lapot szeretnél sütni. Nyújtsd ki mindegyiket lisztezett felületen téglalap alakúra. Fontos, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Helyezd szilikonnal vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és 200 fokos sütőben hat-hat perc alatt süsd meg a lapokat. Ne tartsd tovább a sütőben, mert akkor kemény lesz a tészta.

A krémhez öntsd egy lábosba a kétféle pudingport, dolgozd össze a tejjel és a cukorral, majd állandóan kevergetve főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Olvaszd meg a csokit vízgőz felett, keverd habosra a vajjal, add hozzá a pudingot, és az egészet jól dolgozd össze. Kend meg a lapokat a krémmel, rakd őket egymásra. Tedd a tésztát a hűtőbe egy napra. Tálalás előtt szeleteld fel, szórd meg porcukorral vagy öntsd le csokimázzal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük