Csokis-karamellás krémes süti
Jól bevált házi recept szerint
A mézes tésztájú csokis-karamellás süti bármilyen alkalomra megállja a helyét, és még kiadós is.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-karamellás süti bármennyire is ízlik, olyan tömény, hogy egyszerre nem bírsz belőle sokat enni. Fontos, hogy legalább egy napig állnia kell, akkor lesz igazán finom és puha. A tetejére tehetsz maradék krémet, csokit, és díszítheted idénygyümölccsel. Némethné Zsuzsa receptje mindig telitalálat.

Hozzávalók 30 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt kardamommag
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet só

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 8 dl tej
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Gőz felett olvaszd össze a vajat a mézzel, és hagyd kicsit hűlni. Öntsd egy tálba  a lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót, a cukrot, a tojást, a fűszereket, az átszitált kakaóport és az olvasztott vajas mézet. Gyúrd össze a tésztát. Ha túl kemény, adj hozzá kevés tejet. Amikor elválik a massza az edény falától, és a kezedről is lejön, tedd egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően oszd a tésztát négy-hat részre attól függően, hogy hány lapot szeretnél sütni. Nyújtsd ki mindegyiket lisztezett felületen téglalap alakúra. Fontos, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Helyezd szilikonnal vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és 200 fokos sütőben hat-hat perc alatt süsd meg a lapokat. Ne tartsd tovább a sütőben, mert akkor kemény lesz a tészta.

A krémhez öntsd egy lábosba a kétféle pudingport, dolgozd össze a tejjel és a cukorral, majd állandóan kevergetve főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Olvaszd meg a csokit vízgőz felett, keverd habosra a vajjal, add hozzá a pudingot, és az egészet jól dolgozd össze. Kend meg a lapokat a krémmel, rakd őket egymásra. Tedd a tésztát a hűtőbe egy napra. Tálalás előtt szeleteld fel, szórd meg porcukorral vagy öntsd le csokimázzal.

Blog.hu ajánló