Csokis-karamellás krémes süti
Jól bevált házi recept szerint
A mézes tésztájú csokis-karamellás süti bármilyen alkalomra megállja a helyét, és még kiadós is.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-karamellás süti bármennyire is ízlik, olyan tömény, hogy egyszerre nem bírsz belőle sokat enni. Fontos, hogy legalább egy napig állnia kell, akkor lesz igazán finom és puha. A tetejére tehetsz maradék krémet, csokit, és díszítheted idénygyümölccsel. Némethné Zsuzsa receptje mindig telitalálat.

Hozzávalók 30 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt kardamommag
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet só

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 8 dl tej
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Gőz felett olvaszd össze a vajat a mézzel, és hagyd kicsit hűlni. Öntsd egy tálba  a lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót, a cukrot, a tojást, a fűszereket, az átszitált kakaóport és az olvasztott vajas mézet. Gyúrd össze a tésztát. Ha túl kemény, adj hozzá kevés tejet. Amikor elválik a massza az edény falától, és a kezedről is lejön, tedd egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően oszd a tésztát négy-hat részre attól függően, hogy hány lapot szeretnél sütni. Nyújtsd ki mindegyiket lisztezett felületen téglalap alakúra. Fontos, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Helyezd szilikonnal vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és 200 fokos sütőben hat-hat perc alatt süsd meg a lapokat. Ne tartsd tovább a sütőben, mert akkor kemény lesz a tészta.

A krémhez öntsd egy lábosba a kétféle pudingport, dolgozd össze a tejjel és a cukorral, majd állandóan kevergetve főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Olvaszd meg a csokit vízgőz felett, keverd habosra a vajjal, add hozzá a pudingot, és az egészet jól dolgozd össze. Kend meg a lapokat a krémmel, rakd őket egymásra. Tedd a tésztát a hűtőbe egy napra. Tálalás előtt szeleteld fel, szórd meg porcukorral vagy öntsd le csokimázzal.

Ezt is szeretjük