Emeletes, csokis-karamellás kekszes süti: fantasztikus desszert sütés nélkül
A kiadós csokis-karamellás, kekszes sütivel nincs sok macera, mégis mindenkit lenyűgözhetsz vele.

Emeletes, csokis-karamellás kekszes süti: fantasztikus desszert sütés nélkül
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Meghan Markle saját ruhakollekciója év végén érkezik: minden eladott fillér jótékonysági célra megy »

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-karamellás kekszes sütit napokkal a tálalás előtt is elkészítheted, hisz kifejezetten jót tesz neki, ha a hűtőben pihenteted. Az egyik legfinomabb sütés nélküli édesség, amit akkor is érdemes bevetni, ha sok vendéget vársz. Háztartási és bármilyen édesebb keksz lehet az alapja. 

Csokis, karamellás kekszes süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg édes keksz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 7 dkg vaj
  • 4 evőkanál víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karamellhez a cukrot és a vizet rakd egy vastagabb falú lábosba, és kis lángon olvaszd össze. Közben ne keverd, csak rázogasd az edényt. Figyelj arra, nehogy megégjen. Amikor szép borostyánszínű, húzd le a tűzről, és add hozzá a vajat. Óvatosan kavard össze, majd öntsd hozzá a tejszínt. Tedd vissza a tűzre, és pár percig forrald kis lángon. Amikor a karamell egynemű és finom krémes, hűtsd langyosra.  
 

Egy közepes nagyságú tepsi alját rakd ki keksszel, és kend rá a még langyos karamellt. Fedd be a keksszel, majd ismét a krém következik. Addig rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá az olajat. Spatulával gyorsan kend a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább három-négy órára. 

Ezt is szeretjük