Mennyei csokis-gesztenyés süti: csak keverj össze mindent

A csokis-gesztenyés kevert süti zsemlemorzsával készül. Összedobni tíz perc, a többi már a sütő dolga.

Csokis-gesztenyés süti

A csokis-gesztenyés kevert süti bolti masszából villámgyorsan elkészül. A tésztája fantasztikusan puha, szinte szétolvad a szádban. Ha szereted a rumot, és csak felnőttek esznek a sütiből, bolondítsd meg azzal is. A zsemlemorzsa pedig akár gluténmentes is lehet. 

Csokis-gesztenyés süti

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a vajjal, a zsemlemorzsával, a kakaóval és a villával átnyomkodott gesztenyemasszával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Dolgozd simára a masszát, és egyengesd kisebb tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Tűpróbával teszteld: ha a sütibe szúrást követően nincs rajta tészta, akkor jó.
Várd meg, míg a süti kihűl, majd a csokit olvaszd fel, és csorgasd tetszőlegesen a tésztára. 
A gesztenyéből ínyenc trüffelgolyókat is készíthetsz villámgyorsan, sütés nélkül.

Ezt is szeretjük