30 perces csokis-gesztenyés muffin - A tészta puha, könnyű és omlós
Édesítsd meg a szürke napokat a csodás csokis-gesztenyés muffinnal!

30 perces csokis-gesztenyés muffin - A tészta puha, könnyű és omlós
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél valami isteni sütit, de a nagy rohanásban nincs időd hosszú órákon át a konyhában tüsténkedni? Ilyenkor mindig érdemes bevetni a muffint: gesztenyével és csokival az egyik legizgalmasabb őszi-téli desszertet készítheted el. Akár ünnepi alkalmakra is megsütheted, különösen, ha a tetejére csokimáz vagy tejszín is kerül. Az biztos, hogy ebben az édességben nem fogsz csalódni.

Csokis-gesztenyés muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg étcsoki
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rumaromával, majd add hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét és a tejet. Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és kanalanként adagold a gesztenyés masszához. Végül tedd hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit.
 

Kanalazd a tésztát a papírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffin sülés közben tovább nő. A 180 fokon előmelegített sütőben süsd 20 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük