Csokis florentin tallérok: mártsd a karácsonyi csokimaradékokba!
A különféle magvakból, kandírozott citrusokból álló csokis tallérok különleges, finom csemegék.
A népszerű florentin Olaszországból származik, és firenzei tallérként is ismerheted. Az intenzív ízű, kicsit ragacsos sütibe a mandula mellé rakhatsz mogyorót vagy diót, esetleg aszalványt. Dobozban, lefedve hosszú ideig eláll. A csokis részhez a karácsonyi maradék édességet is felhasználhatod.
Csokis florentin tallérok
Hozzávalók 16 darabhoz
Tallérokhoz
- 20 dkg mandula
- 10 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 7 dkg mogyoró
- 5 dkg citrushéj kandírozott
- 5 dkg méz
- 3 dkg liszt
- 2 dl tejszín
Bevonóhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A mandulát és a mogyorót vágd durvára. A vajat, a tejszínt, a mézet és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a mandulát, a mogyorót és az apróra vágott, kandírozott citrushéjat.
Szitáld bele a lisztet, dolgozd össze, és egy kanállal adagold sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj nagyobb helyet a sütik között. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tallérokat 10-12 percig. A bevonáshoz a csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. A kihűlt tallérok alját mártsd csokiba, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Várd meg, míg megdermed, utána eheted.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció