Egyszerű csokis egyensúlysüti 10 perces munkával: nem kell sokat méricskélni
Ezt nem fogod elfelejteni, az egyensúlysütibe ugyanannyi liszt, vaj, tojás és cukor kerül.
A méltán kedvelt puha egyensúlysüti egyszerűbb, mint a piskóta, hisz sokkal kevésbé kényes, tehát biztosra mehetnek vele a kezdők is. Mivel vaj is kerül bele jócskán, nem fog kiszáradni. Mindig tökéletes választás, hisz jól variálható gyümölcsökkel, magvakkal is feldobhatod, de még tortaalap is lehet. Csokival kicsik és nagyok kedvence lesz.
Csokis egyensúlysüti
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg csoki
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáikat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, és keverd tovább. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és fokozatosan adagold a masszába. Forgasd hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül pedig az apróra vágott csokit.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a süti elkészült. Hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld csak fel.
Kuglófot is készíthetsz 10 perces munkával. A diós-almás változat minden képzeletedet felülmúlja.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció