Egyszerű csokis egyensúlysüti 10 perces munkával: nem kell sokat méricskélni
Ezt nem fogod elfelejteni, az egyensúlysütibe ugyanannyi liszt, vaj, tojás és cukor kerül.
A méltán kedvelt puha egyensúlysüti egyszerűbb, mint a piskóta, hisz sokkal kevésbé kényes, tehát biztosra mehetnek vele a kezdők is. Mivel vaj is kerül bele jócskán, nem fog kiszáradni. Mindig tökéletes választás, hisz jól variálható gyümölcsökkel, magvakkal is feldobhatod, de még tortaalap is lehet. Csokival kicsik és nagyok kedvence lesz.
Csokis egyensúlysüti
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg csoki
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáikat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, és keverd tovább. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és fokozatosan adagold a masszába. Forgasd hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül pedig az apróra vágott csokit.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a süti elkészült. Hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld csak fel.
Kuglófot is készíthetsz 10 perces munkával. A diós-almás változat minden képzeletedet felülmúlja.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció