Pihe-puha csokis, diós kuglóf - Bögrével is kimérheted a hozzávalókat
A könnyű tésztájú, csokis, diós kuglófnak képtelenség ellenállni, és nem bonyolultabb, mint egy kevert tészta. Karácsonyi édességmaradék felhasználására is tökéletes.

csokis-dios-kuglof-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pillekönnyű tésztájú kuglófot bármilyen alkalomra elkészítheted, biztosan sikert aratsz vele. A roppanós dió csodás harmóniában van a csokival. Nagyon kellemes egy bögre meleg tea vagy kávé mellé, ráadásul az állaga másnap is tökéletes lesz. Ha túl sok csoki maradt karácsonyról, bátran keverd a tésztába.  

Csokis, diós kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre vaj
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre darált dió
  • 0.5 bögre dió
  • 0.5 bögre kis darabokra vágott csoki
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a tojásokat, forgasd hozzá a sütőporral, a darált dióval, a kakaóval és a csokival vegyített lisztet, végül rakd hozzá a kis darabokra vágott diót. 
 

A sima masszát öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Ha a kuglófba szúrt tűre nem ragad massza, vedd ki a sütőből. Még melegen öntsd ki a formából, és porcukorral megszórva vagy öntettel kínáld. 
A vajas-túrós kuglóf is isteni, és maximum 10 perc alatt összeállítod. 

Ezt is szeretjük