Omlós, diós kuglóf csokival megbolondítva: fantasztikus, békebeli sütemény
Az egyszerű, kevert tésztás kuglófot is változatosan elkészítheted: dióval, csokival mennyei.
A sütőporos, kevert tésztás kuglóf méltó vetélytársa a kelt tésztásnak. Fantasztikusan puha, és nincs vele macera, sokkal gyorsabban elkészül. Ha szeretnéd, a tésztába keverhetsz kakaót, és feldobhatod aszalványokkal. A dió, a csoki és a fahéj együtt nagyon finommá varázsolják az egyszerű tésztát.

Csokis, diós kuglóf
Hozzávalók
- 28 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 8 dkg étcsoki
- 4 db tojás
- 3 evőkanál dió
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
Tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 3 evőkanál dió
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, a puha vajjal, a kétféle cukorral és a tejjel keverd habosra. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az apróra vágott étcsokival és a dióval, majd forgasd a tojásos masszához. A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 50 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amennyiben tapad rá massza, süsd tovább. Ha kihűl, az étcsokit olvaszd fel, keverd hozzá az olajat, és öntsd le vele a kuglófot. A tetejét szórd meg darált dióval.
