Omlós, diós kuglóf csokival megbolondítva: fantasztikus, békebeli sütemény
Az egyszerű, kevert tésztás kuglófot is változatosan elkészítheted: dióval, csokival mennyei.

Omlós, diós kuglóf csokival megbolondítva: fantasztikus, békebeli sütemény
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőporos, kevert tésztás kuglóf méltó vetélytársa a kelt tésztásnak. Fantasztikusan puha, és nincs vele macera, sokkal gyorsabban elkészül. Ha szeretnéd, a tésztába keverhetsz kakaót, és feldobhatod aszalványokkal. A dió, a csoki és a fahéj együtt nagyon finommá varázsolják az egyszerű tésztát. 

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 8 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál dió
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál dió
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, a puha vajjal, a kétféle cukorral és a tejjel keverd habosra. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az apróra vágott étcsokival és a dióval, majd forgasd a tojásos masszához. A sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. 

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 50 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amennyiben tapad rá massza, süsd tovább. Ha kihűl, az étcsokit olvaszd fel, keverd hozzá az olajat, és öntsd le vele a kuglófot. A tetejét szórd meg darált dióval. 

Ezt is szeretjük