30 perces csokis-diós keksz, ami jó sokáig eláll a sütisdobozban
Az egyszerre omlós és roppanós, gyorsan összedobható csokis-diós keksz biztosan megédesíti a hétköznapokat és az ünnepeket.
Az amerikaiak nagy kedvencei a roppanós cookie-k, vagyis a különböző tallérok. A csokis keksz is készülhet nagyon változatosan. Ilyenkor bátran keverd a tésztába a tél kedvenc fűszereidet, a fahéjat, a szegfűszeget. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatod. Dobozban vagy szépen becsomagolva ajándék is lehet.
Csokis-diós keksz
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dkg kakaó
- 5 dkg csoki
- 15 dkg dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 csipet só
- csillagánizs
Elkészítés:
A porcukrot keverd ki jól a vaníliás cukorral és a puha vajjal. Add hozzá a kis darabokra vágott csokit és a kakaót, majd forgasd hozzá a sóval, a sütőporral, a darabokra vágott dióval, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal vegyített lisztet.
A masszából nedves kézzel formázz diónyi golyókat, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól megnőnek. Told előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyd a kekszeket tepsiben kihűlni, mert melegen könnyen törnek.
A ragacsos mandulás kekszek ellenállhatatlanok, az elkészítésük pedig egyszerű.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció