Csokis-diós holdak puha piskótából - Egyszerű, mégis különleges
A csokis-diós holdakból érdemes nagyobb adagot sütni, mert gyorsan fogy, viszont sokáig eláll.
Ez a süti csokis, diós, mutatós és nagyon finom. A tésztája piskóta, ami a vajtól még a szokásosnál is lágyabb, és napok múlva is puha és omlós. A csokis-diós holdak bármilyen ünnepi tálcán jól mutatnak. Ebből bárki bármennyit elkapkodna.
Csokis-diós holdak
Hozzávalók 30 darabhoz
Piskótához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 10 dkg étcsoki
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd világosra a cukorral és a puha vajjal. Öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a kis darabokra vágott csokit és a diót. Végül a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszába. Vigyázz, nehogy megtörd a tésztát.
Amikor sima, csomómentes, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle kis félholdakat. A tetejére a csokit olvaszd meg, forgasd bele a sütiket, és szórd meg darált dióval.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció