Dupla csokis, diós blondie: mennyei, kevert süti 10 perc munkával

A csokis, diós blondie, avagy a fehér csokis brownie is akkor kifogástalan, ha belül ragacsos, a teteje pedig roppan.

dios-blondie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie-t mindenki szereti. Ha kicsit mégis másként készítenéd el, mint eddig, próbáld ki fehér csokival. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, és feldobhatod dióval, hogy minden igényt kielégítsen. A szőke brownie-t se süsd túl, különben a belseje kiszárad!

Csokis-diós blondie

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki vagy pasztilla
  • 10 dkg dió
  • 4 db nagy tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit tördeld egy tálba, add hozzá a darabokra vágott vajat, és gőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót, majd hűtsd pár percig. Mehetnek hozzá egészben a tojások, majd forgasd hozzá a lisztet, a kis darabokra vágott étcsokit és a diót. 
Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd ellenőrizd a tésztát tűpróbával. Ha éppen szilárd, kiveheted a sütőből. 

A klasszikus brownie-t a Baileys és a kávé is feldobja. Mielőbb ki kell próbálnod a csodás édességet!

 

Ezt is szeretjük