Dupla csokis, diós blondie: mennyei, kevert süti 10 perc munkával
A csokis, diós blondie, avagy a fehér csokis brownie is akkor kifogástalan, ha belül ragacsos, a teteje pedig roppan.

- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A brownie-t mindenki szereti. Ha kicsit mégis másként készítenéd el, mint eddig, próbáld ki fehér csokival. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, és feldobhatod dióval, hogy minden igényt kielégítsen. A szőke brownie-t se süsd túl, különben a belseje kiszárad!
Csokis-diós blondie
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki vagy pasztilla
- 10 dkg dió
- 4 db nagy tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A fehér csokit tördeld egy tálba, add hozzá a darabokra vágott vajat, és gőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót, majd hűtsd pár percig. Mehetnek hozzá egészben a tojások, majd forgasd hozzá a lisztet, a kis darabokra vágott étcsokit és a diót.
Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd ellenőrizd a tésztát tűpróbával. Ha éppen szilárd, kiveheted a sütőből.
A klasszikus brownie-t a Baileys és a kávé is feldobja. Mielőbb ki kell próbálnod a csodás édességet!
Még több recept