Csokis choux, a francia képviselőfánk: ez is égetett tésztából készül
Égetett tészta, roppanós réteg és csoki: ugye, milyen jól hangzik? A csokis choux-nak képtelenség ellenállni.

csokis-choux
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A choux nagyon hasonlít a mi képviselőfánkunkra vagy az olaszok profiteroljára. A franciák gyakran még ropogós réteget is tesznek a tetejére, et nevezik choux au craquelinnek. Bár elsőre nehéznek tűnhet, az égetett tészta nem bonyolult, ha betartasz néhány szabályt. Fontos, hogy a sütőajtót ne nyitogasd sütés közben, mert a tészta összeeshet. 

Csokis choux recept

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 csipet

A ropogós réteghez

  • 9 dkg liszt
  • 8 dkg barnacukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A ropogós réteg hozzávalóit tedd egy tálba, és gyúrd egynemű tésztává, majd két sütőpapír között nyújtsd ki fél centi vastagra, és rakd a mélyhűtőbe.

Az égetett tésztához öntsd egy vastagabb falú lábosba a tejet, tedd hozzá a vajat, a sót, és közepes lángon forrald fel. Húzd le a tűzről, szórd hozzá az átszitált lisztet, és fakanállal keverd addig, amíg összeáll. Tedd vissza a lángra, és folyamatosan kevergetve főzd két percig, vagy amíg a tészta el nem válik az edény aljától. Húzd félre, és hagyd, hogy a massza kissé lehűljön. Dolgozd hozzá egyesével a tojásokat, és fakanállal keverd addig, amíg fényes, egynemű tésztát nem kapsz. 
 

Töltsd át habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj körülbelül három-öt centi átmérőjű halmokat, egymástól nagyobb távolságra. 
A ropogós tésztából az égetett tésztával megegyező nagyságú köröket szúrj ki pogácsaszaggatóval, és rakd az égetett tészták tetejére. Előmelegített sütőben süsd 190 fokon 15 percig, majd 180 fokon 20 percig. A tésztákat kettévághatod, és megtöltheted tejszínnel, krémmel.
Ha a klasszikus magyar képviselőfánkot is elkészítenéd, ezek után az is könnyen fog menni.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük