Csupa csokis brownie-s keksz villámgyorsan: kívül roppanós, belül szinte krémes
Egy gyors, csupa csokis ropogtatnivaló uzsonnára, esetleg kávé vagy tea mellé? A belül ragacsos, kívül ropogós brownie-s kekszet nem tudod letenni.
A brownie-s keksz könnyen és gyorsan elkészíthető, mennyeien finom aprósütemény. A tallérok sütésénél csak arra kell odafigyelned, hogy ne szárítsd ki őket: akkor az igaziak, ha a külsejük már szilárd, de belül még ragacsosak. Ezért a megadott idő lejártakor mindenképpen vedd ki a kekszeket a sütőből. Fémdobozba zárva sokáig megőrzik a puhaságukat.
Csokis brownie-s keksz
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kakaóport, a fahéjat és a szódabikarbónát. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, üsd bele a tojást, adagold hozzá a kakaós lisztet, majd nagyobb darabokban tördeld bele az étcsokit.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Nedves kézzel formálj golyókat a masszából, helyezd őket egymástól tisztes távolságra a tepsibe, és lapítsd ki egy kicsit a tenyereddel. Ügyelj, hogy ne érjenek össze, sütés közben ugyanis még nőni fognak. Süsd 180 fokon 12 percig a kekszeket, amíg a külsejük megszilárdul, a tésztában lévő csoki pedig megolvad.
Zabkorpával is készíthetsz kakaós kekszet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció