Csokis, banános piskóta: lágy krémmel töltve, tekercsként még mutatósabb
Ki ne csábulna el a puha, krémes, csokis-banános piskótatekercstől?

Csokis, banános piskóta: lágy krémmel töltve, tekercsként még mutatósabb
Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

Vidám, dinamikus edzés, amitől garantáltan leolvadnak a plusz kilók, és jobb kedvre derülsz »

Ezt tedd, ha kimostad a zsebkendőt a ruhával: ne rakd vissza a mosógépbe! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű kakaós piskótából gyorsan isteni krémes sütit varázsolhatsz. Túróval és banánnal igazán pompás desszert. Ha a tésztát nedves konyharuhával, még melegen feltekered, nem fog megtörni. A tölteléket nem kell főzni, csak keverd össze a hozzávalókat. Ne várj sokáig az elkészítéssel!

Csokis, banános piskótatekercs

Hozzávalók:

A piskótához

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 db banán
  • 0.5 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 teáskanál citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliát. Rakd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd a vizet. Végül óvatosan forgasd hozzá a kakaóval vegyített lisztet, és dolgozd csomómentesre a masszát. 
 

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg a piskótát 10-15 perc alatt. Ha a tésztába szúrt fogvájó vagy tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Fordítsd enyhén nedves konyharuhára, majd óvatosan húzd le a piskótáról a sütőpapírt. Ezután csavard fel határozott mozdulatokkal, majd hagyd langyosra hűlni. 
 

A krémhez a túrót nyomkodd meg villával, add hozzá a joghurtot, a cukrot és a vaníliát, végül keverd hozzá á a zselatin fixet is. Tekerd le a piskótát, majd töltsd meg a krémmel, és rakd bele a citrommal meglocsolt banánt. Ismét tekerd fel, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára.  
 

Ezt is szeretjük