Csokis-banános piskótatekercs mascarponés krémmel: így csavard fel a kakaós tésztát, hogy ne törjön
Egy bevált recepttel, néhány hasznos tanáccsal te is tudsz tökéletes piskótatekercset készíteni! A mascarponés krémmel töltött, csokis-banános változat mennyei.

csokis-bananos-piskotatekercs
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Illatos, kényeztető fürdőbomba házilag: ha egy kis ellazulásra vágysz »

Új trend hódít a házi karanténban: retró edzősvideókra tornázik a világ »

Hogy használd a kémiai hámlasztókat otthon? Nem mindegy, milyen bőrtípusra, melyiket választod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lekvárral töltött piskótatekercs klasszikus édesség, aminek óriási a rajongótábora. De néha érdemes egy picit variálni rajta. Rengeteg variációban elkészítheted, változtathatsz kicsit a tésztán, a töltelékén, sőt gyümölcsökkel is feldobhatod. A kakaós tésztájú tekercs csábító, a mascarponés-banános töltelék pedig mennyei. Még mindig fokozhatod az élvezetet, vond be a tésztát csokimázzal! 

Csokis-banános piskótatekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot és a vaníliát, és robotgéppel keverd jó habosra. Kanalanként dolgozd hozzá a forró vizet, végül óvatosan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a tésztát, és egyengesd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe. Egyengesd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A tésztát azonnal fordítsd nedves konyharuhára, és rögtön tekerd fel.

A krémhez a mascarponét keverd habosra a kétféle cukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. A kihűlt piskótát tekerd ki, kend meg a krémmel, rakd rá a karikákra vágott banánt, és csavard fel. Tedd legalább két órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
A kis darabokra tördelt étcsokit olvaszd fel vízgőz felett. Keverd hozzá az olajat, hogy szép sima legyen, és vond be vele egyenletesen a piskótát. 

Ezt is szeretjük