Csokis-banános piskótatekercs mascarponés krémmel: így csavard fel a kakaós tésztát, hogy ne törjön
Egy bevált recepttel, néhány hasznos tanáccsal te is tudsz tökéletes piskótatekercset készíteni! A mascarponés krémmel töltött, csokis-banános változat mennyei.

csokis-bananos-piskotatekercs
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lekvárral töltött piskótatekercs klasszikus édesség, aminek óriási a rajongótábora. De néha érdemes egy picit variálni rajta. Rengeteg variációban elkészítheted, változtathatsz kicsit a tésztán, a töltelékén, sőt gyümölcsökkel is feldobhatod. A kakaós tésztájú tekercs csábító, a mascarponés-banános töltelék pedig mennyei. Még mindig fokozhatod az élvezetet, vond be a tésztát csokimázzal! 

Csokis-banános piskótatekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot és a vaníliát, és robotgéppel keverd jó habosra. Kanalanként dolgozd hozzá a forró vizet, végül óvatosan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a tésztát, és egyengesd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe. Egyengesd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A tésztát azonnal fordítsd nedves konyharuhára, és rögtön tekerd fel.

A krémhez a mascarponét keverd habosra a kétféle cukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. A kihűlt piskótát tekerd ki, kend meg a krémmel, rakd rá a karikákra vágott banánt, és csavard fel. Tedd legalább két órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
A kis darabokra tördelt étcsokit olvaszd fel vízgőz felett. Keverd hozzá az olajat, hogy szép sima legyen, és vond be vele egyenletesen a piskótát. 

Ezt is szeretjük