4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb
Ha édesszájú vagy, a lágy, könnyű csokihabot imádni fogod. Ezzel tényleg csak pár perces munka van.

4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb
Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

Göndör haj, egy éjszaka alatt: természetes hatású loknik, hőhatás nélkül »

A 74 éves modell ma is gyönyörű: ennyit változott a 60-as évek óta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami nagyon csokisra vágysz, de nem akarsz sütni, ez a tökéletes megoldás! Igazi villámdesszert, amit akár rögtön fogyaszthatsz is, de behűtve az igazi. Nagyon fontos, hogy ehhez az édességhez tényleg jó minőségű csokit használj. Ízesítheted még kávéval vagy vaníliával is. A csokihabot tálalás előtt díszítsd tejszínnel, gyümölcsökkel, és megszórhatod reszelt csokoládéval is.

Csokihab recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld kisebb darabokra, majd dobd egy hőálló tálba vagy lábosba. Rakd egy vízzel teli edény fölé. Kis lángon kevergesd addig, amíg a csoki elolvad. Add hozzá a cukrot, és húzd le a tűzről. Várj egy kicsit, majd tedd hozzá egyesével a tojássárgákat, és mindegyikkel dolgozd el. A tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan adagold a csokihoz. A tojások fehérjét is verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a masszához. Egyformán oszd el a habot kisebb tálkákba, poharakba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.

Ezt is szeretjük