4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb
Ha édesszájú vagy, a lágy, könnyű csokihabot imádni fogod. Ezzel tényleg csak pár perces munka van.

4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami nagyon csokisra vágysz, de nem akarsz sütni, ez a tökéletes megoldás! Igazi villámdesszert, amit akár rögtön fogyaszthatsz is, de behűtve az igazi. Nagyon fontos, hogy ehhez az édességhez tényleg jó minőségű csokit használj. Ízesítheted még kávéval vagy vaníliával is. A csokihabot tálalás előtt díszítsd tejszínnel, gyümölcsökkel, és megszórhatod reszelt csokoládéval is.

Csokihab recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld kisebb darabokra, majd dobd egy hőálló tálba vagy lábosba. Rakd egy vízzel teli edény fölé. Kis lángon kevergesd addig, amíg a csoki elolvad. Add hozzá a cukrot, és húzd le a tűzről. Várj egy kicsit, majd tedd hozzá egyesével a tojássárgákat, és mindegyikkel dolgozd el. A tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan adagold a csokihoz. A tojások fehérjét is verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a masszához. Egyformán oszd el a habot kisebb tálkákba, poharakba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.

Ezt is szeretjük