4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb
Ha édesszájú vagy, a lágy, könnyű csokihabot imádni fogod. Ezzel tényleg csak pár perces munka van.

4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami nagyon csokisra vágysz, de nem akarsz sütni, ez a tökéletes megoldás! Igazi villámdesszert, amit akár rögtön fogyaszthatsz is, de behűtve az igazi. Nagyon fontos, hogy ehhez az édességhez tényleg jó minőségű csokit használj. Ízesítheted még kávéval vagy vaníliával is. A csokihabot tálalás előtt díszítsd tejszínnel, gyümölcsökkel, és megszórhatod reszelt csokoládéval is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld kisebb darabokra, majd dobd egy hőálló tálba vagy lábosba. Rakd egy vízzel teli edény fölé. Kis lángon kevergesd addig, amíg a csoki elolvad. Add hozzá a cukrot, és húzd le a tűzről. Várj egy kicsit, majd tedd hozzá egyesével a tojássárgákat, és mindegyikkel dolgozd el. A tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan adagold a csokihoz. A tojások fehérjét is verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a masszához. Egyformán oszd el a habot kisebb tálkákba, poharakba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.

Ezt is szeretjük