Így készül a tökéletes csokiganache - Ennél jobb csokoládékrém nincs is
A csokiganache sütik bevonására, töltésére a legjobb választás.

Így készül a tökéletes csokiganache - Ennél jobb csokoládékrém nincs is
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokiganache vagy párizsi krém azért roppant népszerű, mert tíz perc alatt pofonegyszerűen elkészíthető, és sokkal finomabb, mint a túl édes vajkrémek vagy az egyszerű pudingok. Az állaga attól függően változhat, mihez használod. Tej-, ét- és fehér csokival is érdemes kipróbálni.

Csokiganache recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 mokkáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a ganache jó minőségű, magas kakaótartalmú csokiból készüljön. Tördeld egy fémtálba, majd add hozzá a tejszínt és a vajat. Utóbbira azért van szükség, hogy a krém szép fényes legyen. Gőzfürdő felett, állandó kevergetve olvaszd össze. Arra ügyelj, hogy semmiképpen ne forrjon. Ha a massza homogén, tehát teljesen felolvad a csoki a tejszínben, vedd le a gőzről, és kevergetve hűtsd ki. A sütikre már a langyos krémet kend. Ha nem eléggé folyékony, akkor önts bele forralt tejszínt.

Ha sűrűbb krémet szeretnél, mondjuk tortákhoz, akkor a csokoládé és a tejszín egy-egy arányban legyen. Ilyenkor hűtsd le, majd ha már hideg és merev, habverővel verd fel, így kapod a tökéletes csokikrémet.

Ezt is szeretjük