Mennyei, belül folyékony csokifelfújt: liszt sem kell ehhez a desszerthez
A kívül ropogós, belül lágy csokifelfújtért mindenki azonnal odáig lesz.
A csokoládéfelfújt az egyik legfinomabb édesség, ráadásul hamar készen van, és az elkészítése sem bonyolult. Ehhez a változathoz édeskés kókuszlisztet használj, de csak keveset, ugyanis nagyon könnyen magába szívja a folyadékot.
Csokifelfújt kókuszliszttel receptje
Hozzávalók
- 12 dkg vaj
- 12 dkg étcsoki
- 7 dkg cukor
- 2 csapott evőkanál kókuszliszt
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- vaj és cukrozatlan kakaópor a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Az apróra tördelt étcsokit kis lángon olvaszd össze a vajjal. A cukrot keverd habosra a tojással és a tojássárgákkal, öntsd hozzá a langyosra hűlt olvasztott csokit, kanalazd bele a lisztet, és keverj az egészből csomómentes tésztát. Négy szufléformát kenj ki vastagon vajjal, szórd meg cukrozatlan kakaóporral, és oszd el bennük a masszát. Told a sütőbe hét percre. Miután kivetted, egy kicsit még hagyd őket hűlni, hogy a belsejük kellemesen lágy állagot vegyen fel, majd óvatosan csúsztasd ki a felfújtakat a formából.
Ha savanykásabb ízekre vágysz, hasonló módszerrel készíthetsz lágy citromos szuflét is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept