Mennyei, belül folyékony csokifelfújt: liszt sem kell ehhez a desszerthez

A kívül ropogós, belül lágy csokifelfújtért mindenki azonnal odáig lesz.

csokifelfujt
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokoládéfelfújt az egyik legfinomabb édesség, ráadásul hamar készen van, és az elkészítése sem bonyolult. Ehhez a változathoz édeskés kókuszlisztet használj, de csak keveset, ugyanis nagyon könnyen magába szívja a folyadékot.

Csokifelfújt kókuszliszttel receptje

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg étcsoki
  • 7 dkg cukor
  • 2 csapott evőkanál kókuszliszt
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • vaj és cukrozatlan kakaópor a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Az apróra tördelt étcsokit kis lángon olvaszd össze a vajjal. A cukrot keverd habosra a tojással és a tojássárgákkal, öntsd hozzá a langyosra hűlt olvasztott csokit, kanalazd bele a lisztet, és keverj az egészből csomómentes tésztát. Négy szufléformát kenj ki vastagon vajjal, szórd meg cukrozatlan kakaóporral, és oszd el bennük a masszát. Told a sütőbe hét percre. Miután kivetted, egy kicsit még hagyd őket hűlni, hogy a belsejük kellemesen lágy állagot vegyen fel, majd óvatosan csúsztasd ki a felfújtakat a formából.

Ha savanykásabb ízekre vágysz, hasonló módszerrel készíthetsz lágy citromos szuflét is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük