Mennyei, belül folyékony csokifelfújt: liszt sem kell ehhez a desszerthez
A kívül ropogós, belül lágy csokifelfújtért mindenki azonnal odáig lesz.

csokifelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokoládéfelfújt az egyik legfinomabb édesség, ráadásul hamar készen van, és az elkészítése sem bonyolult. Ehhez a változathoz édeskés kókuszlisztet használj, de csak keveset, ugyanis nagyon könnyen magába szívja a folyadékot.

Csokifelfújt kókuszliszttel receptje

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg étcsoki
  • 7 dkg cukor
  • 2 csapott evőkanál kókuszliszt
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • vaj és cukrozatlan kakaópor a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Az apróra tördelt étcsokit kis lángon olvaszd össze a vajjal. A cukrot keverd habosra a tojással és a tojássárgákkal, öntsd hozzá a langyosra hűlt olvasztott csokit, kanalazd bele a lisztet, és keverj az egészből csomómentes tésztát. Négy szufléformát kenj ki vastagon vajjal, szórd meg cukrozatlan kakaóporral, és oszd el bennük a masszát. Told a sütőbe hét percre. Miután kivetted, egy kicsit még hagyd őket hűlni, hogy a belsejük kellemesen lágy állagot vegyen fel, majd óvatosan csúsztasd ki a felfújtakat a formából.

Ha savanykásabb ízekre vágysz, hasonló módszerrel készíthetsz lágy citromos szuflét is.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük