Mennyei kevert süti kétféle csokiból: a blondie ragacsos, tömény és ellenállhatatlan

A blondie a hagyományos brownie szőke testvére: fehér csokiból készül, ragadós és nagyon édes.

blondie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fehér csoki rajongóinak szinte kötelező megismerkedniük a blondie-val, amely gyakorlatilag nem más, mint egy szőke brownie: hasonló technikával, de fehér csokiból készül. Az alábbi receptben csokichips kerül még bele, de dúsíthatod friss gyümölcsökkel is.

Csokidarabos blondie

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg csokichips
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit darabold fel, és kis lángon olvaszd össze a vajjal. Amíg hűl, a cukrot keverd jó habosra a tojásokkal. Egy másik tálban az átszitált lisztet keverd el a sütőporral. A cukros tojáshoz először kanalazd hozzá az olvasztott vajas csokit, utána a sütőporos lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Végül dobd bele a csokichipset, és fakanállal keverd össze. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára. Akkor jó, ha a külseje megszilárdult, de belül még ragacsos.

Álompuha, lágy brownie-t készíthetsz úgy is, ha a tésztájába céklát is keversz.

Ezt is szeretjük