Krémes, piskótás csokibomba
Az egész család imádni fogja
Ez a csokibomba kellemesen édes, nagyon omlós, és hihetetlenül ütős a hétvégi ebéd után.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokibomba igazi kényeztető desszert. Különösen, ha tálalás előtt még nyomsz rá egy kis tejszínhabot, vagy megszórod csokiforgáccsal, esetleg fagyival kínálod. Tóth Bernadett tortája biztos, hogy eltelít.

Csokibomba

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 9 evőkanál cukor
  • 9 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor

Krém

  • 40 dkg étcsoki
  • 4 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Süss három piskótát három-három tojásból a hagyományos módon. Egy laphoz három tojásfehérjét verj nagyon kemény habbá három evőkanál cukorral. Ehhez adj három tojássárgáját, majd óvatosan forgass hozzá két evőkanál lisztet és egy evőkanál kakaót. Ha a massza homogén, öntsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg a három lapot 20-20 perc alatt. Mielőtt kiveszed a piskótát, ellenőrizd tűpróbával, hogy jól átsült-e. Szúrj a közepébe egy hegyes eszközt, és ha nem marad rajta semmi, kész a tészta,

A krémhez melegíts 4 deciliter tejszínt forrásig, majd húzd le a gázról, és tördeld bele a csokit. Addig kevergesd, amíg az elolvad. Hagyd hűlni, de a krémnek még folyósnak kell maradnia, különben nem tudod kenni. Ezután állítsd össze a tortát. Alulra egy piskótalap kerül, majd kend meg a csokival, és így folytasd tovább. Az oldalát és a tetejét is vond be krémmel. Tedd be a hűtőbe, és csak akkor szeleteld, ha a csoki megdermed.

Ezt is szeretjük